Vlaanderen legt steeds strengere normen op aan een huurwoning. Eerder besliste de Vlaamse regering al dat elke huurwoning over dakisolatie moet beschikken. Vanaf 2020 moeten ze ook voorzien zijn van dubbel glas.

Huurwoningen die niet aan de normen voldoen, krijgen strafpunten bij een woningonderzoek waardoor ze mogelijk ongeschikt worden verklaard. Op dit moment zijn er voor eigenaars echter nog verschillende premies beschikbaar, waardoor de uitvoering van deze werken best niet te lang wordt uitgesteld.

Herenthout organiseert samen met Kempens Woonplatform en sociaal verhuurkantoor ISOM een infoavond voor verhuurders. Je verneemt er niet enkel aan welke normen je huurwoning moet voldoen, maar ook van welke premies en voordelen je mogelijk kan genieten.

Zie je ertegenop om zelf je woning te verhuren? Dan is verhuren via het sociaal verhuurkantoor misschien een mogelijkheid. Ook dit wordt toegelicht tijdens de infoavond.

De infosessie vindt plaats op donderdag 30 november om 19.30 uur in de gemeentelijke feestzaal, Bouwelse Steenweg 10, 2270 Herenthout. De infoavond is gratis.